4 Temmuz 2013 Perşembe

AYRAN AŞI (Soğuk Çorba)


Malzemeleri
  •    3-4 su bardağı buğday(yarma)
  •    2 su bardağı yoğurt
  •    4 su bardağı su
  •    1 tatlı kaşığı nane
  •    1 miktar sıvı yağ
           

 Hazırlanışı
Bir gece önce buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz.Büyük bir kasede yoğurtla suyu karıştırıp koyu kıvamlı bir ayran elde ediyoruz.Haşlanan buğdayı da içine ilave ediyoruz.Hepsini iyice karıştırdıktan sonra  üzerine istenen kadar nane ve yağı döktükten sonra  çorbamız hazır. Soğuk servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder